Categorieën
club kampioenschap

Clubkampioenschap 2019.

Op 7 en 8 november hebben we weer ons clubkampioenschap georganiseerd. Na de voorrondes waren er 10 deelnemers wie in 2 dagen zouden beslissen wie er Herfstkampioen zou worden. Na de eerste ronde zag men al dat de deelnemers nog op gang moesten komen. Hans van der Beek begon goed en nam gelijk in de eerste ronde de koppositie in. Eelke Feenstra had een zeer goede vierde ronde en ging toen naar de eerste plaats. Dat duurde maar één ronde en daarna was het toch weer Van der Beek om die eerste plaats over te nemen. Voor de rest van het veld was het veelvuldig van plaats verwisselen. Na de eerste dag was de stand: 1. Hans van der Beek, 2. Eelke Feenstra en 3. Age Brantsma.

Deel 2 clubkampioenschap

Op vrijdagmorgen was iedereen weer aanwezig om de strijd aan te gaan voor het kampioenschap. Deze dag was de eerste partij van Van der Beek nog niet zo goed maar herstelde hij zich daarna prima. Ook de heren Feenstra en Brantsma speelden weer zeer goed en bleven de nummers twee en drie. Voor de rest van de spelers was het weer veelvuldig stuivertje wisselen. Hans van der Beek kon met 138,21% zich de terechte herfstkampioen noemen De tweede plaats werd ingenomen door Eelke Feenstra met 118,52% derde werd Age Brantsma met 107,94%. De verdere volgorde was: 4e. Bouwe Kinderman met 100,41%; 5e. Lammert Postma met 100,26%; 6e. Jentsje de Haan met 95,16%; 7e. Teun Rispens met 93,33%; 8e. Henk van der Linden met 85,02%; 9e. Louw de Winter met 84,36% en 10e. Klaas Elzinga met 78,21%.

Tijdens het kampioenschap werd de wedstrijdleider geholpen door alle spelers en belangstellenden die op bezoek kwamen om bij de wedstrijden te tellen, koffie e.d. te verzorgen. Mensen hartelijk bedankt voor twee mooie sportieve dagen.

 

Categorieën
club kampioenschap

KAMPIOENSCHAP B.C. BUITENPOST 15 en 16 maart 2018

In de afgelopen weken hebben de 5 biljartgroepen van de  Biljartclub Buitenpost e.o. voor-rondes gespeeld om geselecteerd te worden voor het voorjaars-clubkampioenschap.

Bij dit kampioenschap wordt gespeeld met als uitgangsbasis het gemiddelde van iedere afzonderlijke speler. Kampioen wordt de biljarter die procentueel de grootste stijging van zijn gemiddelde weet te behalen. Hierdoor maken alle biljarters kans om het kampioenschap te veroveren.

Categorieën
club kampioenschap

Herfst-clubkampioenschap 2017

Na 4 weken van spannende voorrondes hadden 10 biljarters zich geplaatst voor de eindstrijd van de herfst-clubkampioenschappen van de Biljartclub Buitenpost.

Bij deze kampioenschappen spelen  deelnemers tegen elkaar op basis van hun gemiddelde score zoals die eerder behaald is. Hierdoor is er een min of meer eerlijke strijd, waarbij de laagst geklasseerde het goed kan opnemen tegen de beste speler van de club

Categorieën
club kampioenschap

Strijd om het algemeen Kampioenschap

Nadat Ulbe een kleine pauze had gekregen moest hij tegen de Kampioen van het najaar spelen om het algemeen kampioenschap. Deze was aanwezig om de wedstrijdleider te assisteren en Jentsje had alles in de computer staan en kon à la minute zeggen hoe de spelers erbij stonden. Blijkbaar kwam dit zijn spel niet ten goede en hij verloor roemloos tegen Ulbe. De eindstand van deze tweekamp werd dan ook 37-28 voor Ulbe Stellema. Die hierdoor zich een jaar lang club kampioen mag noemen

Categorieën
club kampioenschap

Dag 2 van de Grande Finale.

Op dag 2 van de clubkampioenschappen is het altijd de vraag wie heeft de beste zenuwen. Sommigen hebben de pan al op het vuur staan en zien in gedachten de rollade hier in rond draaien. Zo had Gerke een partij van 84 caramboles maar in de eindstand geen rollade achter op de fiets.

Categorieën
club kampioenschap

Clubkampioenschap 17 maart 2016

Nadat de voorronden waren gespeeld zijn we op donderdagmorgen met 10 spelers begonnen te spelen om het kampioenschap. We hebben deze dagen 2 spelers welke nog nooit meegedaan hadden.