over ons

Welkom bij biljartclub Buitenpost e.o.

Onze “biljartclub buitenpost e.o.”, is opgericht in 1988 onder de naam: Biljartclub 55+. Het  is een bloeiende vereniging, ook voor 55-,  met ca. 80 leden,afkomstig uit diverse dorpen van binnen en buiten de gemeente Achtkarspelen

 
We beschikken over een eigen biljartzaal, die we huren van “De Friese Wouden” (Welzijn Ouderen Achtkarspelen) aan het adres Herbranda 1, 9285 NR in Buitenpost. De biljartzaal biedt plaats aan 3 biljarts en is 7 dagen per week beschikbaar. Het doel van onze vereniging is in de eerste plaats gericht op bevordering van de onderlinge contacten van leeftijdsgenoten in een gezellige sfeer en minder gericht op prestatie.

Er wordt  van september tot en met april in competitie verband gespeeld. De leden zijn ingedeeld in 5 groepen van ca. 15 leden. Elke groep speelt competitie op een morgen en op een middag (bij voorbeeld op woensdagmorgen en vrijdagmiddag) De groepen zijn samengesteld op basis van speelsterkte (moyenne), zodat elke groep ongeveer gelijkwaardig is qua sterkte. Aan het begin van het nieuwe seizoen worden de groepen opnieuw ingedeeld op basis van de moyenne. Op die manier kan het zijn dat men in een andere groep wordt geplaatst. Er wordt gespeeld in de spelsoorten libre en bandstoten.

Naast de competitie vindt er in november en in maart een voorronde van het clubtoernooi plaats, waarbij de 2 hoogst geëindigde spelers van elke groep de finale ronde spelen, dus met 10 deelnemers. Het gaat dan om (vlees)prijzen. De winnaars van de finale in november en maart spelen vervolgens nog een wedstrijd tegen elkaar om het Toernooikampioenschap Prijsbiljarten.

Tevens wordt er een aantal avonden tegen andere clubs uit de omgeving gespeeld. 

Nieuwe leden van harte welkom.

Er is momenteel weer plaats voor enkele nieuwe leden. U hoeft niet goed te kunnen biljarten om mee te doen. Ook minder geoefende spelers (man/vrouw) kunnen zich aanmelden. Zelfs zij, die nog nooit hebben gebiljart. Die beginnen gewoon in de laagste groep. Gezelligheid in een gemoedelijke sfeer staat voorop! Koffie en thee zijn verkrijgbaar.

De contributie is momenteel 90 euro per seizoen, eventueel in termijnen te betalen.

Mocht u na het lezen van deze site zin hebben gekregen om mee te doen, dan kunt u (vrijblijvend) contact opnemen met onze secretaris (zie contact). Deze zal u dan uitnodigen op de club en u daar het een en ander uitleggen over de gang van zaken. In overleg met onze wedstrijdleider zal worden bepaald in welke groep u het best past, eventueel na het spelen van enkele oefenpartijen. Er zijn enkele biljartkeuen voor algemeen gebruik zodat u eerst geen keu hoeft te kopen.

U bent van harte welkom!