Auteur: Cor Hatzmann

OPEN-DAG BILJARTEN BUITENPOST

Na het succes van de open-dag van het vorige jaar doet de Biljartvereniging Buitenpost e.o. op zaterdag 2 februari de deuren van de biljartzaal, Herbranda 1 Buitenpost, weeropen om belangstellenden te ontvangen.

Onze bloeiende vereniging heeft op dit moment 75 leden, die iedere week een morgen en een middag zich aan het spel wagen. Om het voor iedereen zo aantrekkelijk mogelijk te maken worden de leden overdag ingedeeld in groepen die ongeveer hetzelfde aantal punten (caramboles) kunnen maken.

’s Avonds en in de weekeinden kan er ook altijd gespeeld worden, gewoon voor de gezelligheid of om het spel beter te leren beheersen.

Naast het actief bezig zijn, is het onderlinge contact een belangrijke factor en de kans op vereenzamen neemt af. Eenzaamheid komt op alle  leeftijden voor, maar het percentage eenzame mensen neemt wel toe met de leeftijd.

Vooral in de groepen van mensen die minder of geen ervaring  hebben is er nog enige ruimte om mee te doen.

Mocht uw belangstelling gewekt zijn, kom dan gerust eens kijken en een balletje stoten.( Materialen om te spelen zijn aanwezig)

De biljartzaal is deze open-dag geopend van 10-17 uur en een aantal leden en bestuursleden willen u graag verwelkomen.

5e Open biljarttoernooi Buitenpost groot succes.

Voor de 5ekeer organiseerde Biljartclub Buitenpost het Open Kampioenschap Libre Achtkarspelen. Aan dit toernooi kunnen spelers meedoen met een moyenne van maximaal 3 caramboles per beurt.

Er werd gestreden in twee poules: een A-poule voor spelers met een gemiddelde van boven de 1,6 caramboles per beurt en een B-poule voor de lagere moyennes. Alle deelnemers speelden 3 partijen van 15 beurten.

In totaal waren er 38 deelnemers die zo hoog mogelijk moesten scoren ten opzichte van hun gemiddelde. Door deze manier van spelen heeft iedereen een reële kans op het kampioenschap naar zich toe te trekken. De spanning blijft daardoor groot tot dat de laatste partij gespeelt is.

Keurig op tijd kon de uitslag bekend gemaakt worden en kon de wedstrijd commissie terugzien op een zeer geslaagd toernooi.

Kampioen van Achtkarspelen in de A-groep:

1eJan Bosma, Wolvega 147,92%

2eJos Kemps, Buitenpost 120,29%

3eA. Tay Luong, Drachten 119,84%

Kampioen van Achtkarspelen in de B-groep:

1eEit Jongsma, Buitenpost 175,00%

2Gerrit Bosma, Kootstertille 130,30%