van start!!!

overbodig spul naar de stort

De eerste schermutselingen waren er al voor de aankoop .Dat hebben jullie waarschijnlijk al meegekregen, en dateren al van 16 november. Een grote schoonmaakbeurt van buiten en weer werkzaam maken van de water afvoeren ,en dat kon je zien!!! .Maar na de aankoop kon de bouw commissie eindelijk over van plannen maken  tekenen  en voorbereiden  , naar echte doel ……..Het verbouwen van kale  muziek oefen ruimte naar een echte biljartzaal .verbouw tekening

De eerste maandag in 2021 stond gepland als start en de bouwcommissie is met frisse moed gestart . Er is begonnen met het opruimen van de aanwezige spullen  in het gebouw  .Er is een schifting gemaakt in spullen die nog bruikbaar zijn voor ons en dingen die rijpt waren voor het stort en er zijn enkele dingen verkocht .Ook zijn er al voorbereidingen  getroffen om een nieuwe ingang te realiseren . De oude verwarming is verwijderd en wat niet bruikbaar is af gevoerd naar de oud ijzer boer ,wat nog een leuke zakcent opbracht. Het oude systeem plafond is al gedeeltelijk verwijderd. Dus het ziet er al heel anders uit van binnen.

Mocht u geïnteresseerd zijn loop “Coronna proof” even langs….

Gecategoriseerd als algemeen

Aankoop nieuw onderkomen een feit

voorzitter Jan Groenwegen ondertekent koopacte

Het heeft enige tijd geduurd voordat alles goed geregeld was maar vorige week, 24 december 2020, is de koopacte ondertekend voor het nieuwe onderkomen van de club aan de Jeltingalaan 82 in Buitenpost.
En nu is het dus zover: het gebouw is gekocht, het werk kan beginnen.
In kleine groepjes, op anderhalve meter afstand, want Corona is nog steeds onder ons.

Gecategoriseerd als algemeen

Even een kleine update …..

Beste leden,

Helaas kan het biljarten nog niet starten maar…..
De aankoop van onze nieuwe locatie zal snel een feit zijn.
We hebben wel toestemming om alvast een aantal noodzakelijke werkzaamheden te doen.

Gisteren hebben Theunis Faber en Albert Bosma de hemelafvoer, die verstopt zat, gerepareerd en de goten schoon gemaakt!
Dankzij de inzet van Albert Bosma, Theunis Faber en Jan Geertsma ziet het gebouw er (van buiten) weet uit als nieuw

(zie foto’s )

SUPER!!!

Jan Groeneweg

Ivm Corona maatregelen biljart zaal vanaf 15 oktober gesloten..

Op grond van de Corona maatregelen heeft het bestuur helaas moeten besluiten om de biljartzaal met ingang van donderdag 15 oktober a.s., in ieder geval 14 dagen te sluiten.

Wij zullen jullie zo tijdig mogelijk op de hoogte houden!

het bestuur

Gecategoriseerd als algemeen

Op grond van de Corona wetgeving mogen we per 1 juli weer biljarten.

Er zijn echter wel een (groot) aantal regels waar wij ons aan moeten houden.
Zeker om omdat wij bijna allemaal tot risicogroepen behoren.
De regels staan  hier  , mocht u nog op- of aanmerkingen hierover hebben dan horen wij dat graag!

vriendelijke groet,
Namens het bestuur,
Jan Groeneweg, voorzitter.

KAMPIOENSCHAP B.C. BUITENPOST 15 en 16 maart 2018

In de afgelopen weken hebben de 5 biljartgroepen van de  Biljartclub Buitenpost e.o. voor-rondes gespeeld om geselecteerd te worden voor het voorjaars-clubkampioenschap.

Bij dit kampioenschap wordt gespeeld met als uitgangsbasis het gemiddelde van iedere afzonderlijke speler. Kampioen wordt de biljarter die procentueel de grootste stijging van zijn gemiddelde weet te behalen. Hierdoor maken alle biljarters kans om het kampioenschap te veroveren.

Geslaagd jaarlijks biljarttoernooi Buitenpost

De Biljartclub heeft zaterdag  27 januari 2018 voor de 4e keer het “Open kampioenschap Achtkarspelen Libre” georganiseerd. Dit toernooi is opengesteld voor biljarters met een gemiddelde van maximaal 3 caramboles per beurt.  Er werd gestreden in 2 poules n.l. een A-poule voor speler met een gemiddelde boven de 1,4 caramboles per beurt  en een B-poule voor de lagere moyennes.

Open Dag Biljartclub Buitenpost prima dag

De open dag van Biljartclub Buitenpost is erg geslaagd.Het werd een gezellige dag. Het belangrijkste doel was wat meer bekendheid te geven aan (het bestaan van) de club en daar naast misschien wat meer leden te werven. Deze doelen werden ruimschoots gehaald. Er was een komen en gaan van leden en belangstellenden, er werd – uiteraard – gebiljart, maar er werd ook bij een kop koffie en een koek kennis gemaakt met elkaar. Een paar enthousiastelingen meldden zich direct aan als lid, een paar anderen willen eerst een dagdeel mee biljarten in een van de niveaugroepen.

Open dag 6 januari 2018

Biljartclub Buitenpost organiseert een Open Dag

In Buitenpost bestaat al bijna 30 jaar een biljartclub, Biljartclub Buitenpost. Deze naam doet niet helemaal recht aan de club, want de leden zijn afkomstig uit (bijna) alle dorpen van Achtkarspelen. Op dit moment kan de club wel wat nieuwe leden gebruiken en organiseert daarom op zaterdag 6 januari a.s. een open dag. Vanaf 10.00 uur bent u welkom in de biljartzaal aan Herbranda 1 9285 NR in Buitenpost, waar u tot ongeveer 16.00 uur kennis kunt maken met de biljartclub, de biljartsport en met een aantal beoefenaars ervan. Een kop koffie of thee staat voor u klaar en natuurlijk kunt u zelf ook een balletje ‘stompen’.

Herfst-clubkampioenschap 2017

Na 4 weken van spannende voorrondes hadden 10 biljarters zich geplaatst voor de eindstrijd van de herfst-clubkampioenschappen van de Biljartclub Buitenpost.

Bij deze kampioenschappen spelen  deelnemers tegen elkaar op basis van hun gemiddelde score zoals die eerder behaald is. Hierdoor is er een min of meer eerlijke strijd, waarbij de laagst geklasseerde het goed kan opnemen tegen de beste speler van de club