Categorieën
club kampioenschap

Clubkampioenschap 2019.

Op 7 en 8 november hebben we weer ons clubkampioenschap georganiseerd. Na de voorrondes waren er 10 deelnemers wie in 2 dagen zouden beslissen wie er Herfstkampioen zou worden. Na de eerste ronde zag men al dat de deelnemers nog op gang moesten komen. Hans van der Beek begon goed en nam gelijk in de eerste ronde de koppositie in. Eelke Feenstra had een zeer goede vierde ronde en ging toen naar de eerste plaats. Dat duurde maar één ronde en daarna was het toch weer Van der Beek om die eerste plaats over te nemen. Voor de rest van het veld was het veelvuldig van plaats verwisselen. Na de eerste dag was de stand: 1. Hans van der Beek, 2. Eelke Feenstra en 3. Age Brantsma.

Deel 2 clubkampioenschap

Op vrijdagmorgen was iedereen weer aanwezig om de strijd aan te gaan voor het kampioenschap. Deze dag was de eerste partij van Van der Beek nog niet zo goed maar herstelde hij zich daarna prima. Ook de heren Feenstra en Brantsma speelden weer zeer goed en bleven de nummers twee en drie. Voor de rest van de spelers was het weer veelvuldig stuivertje wisselen. Hans van der Beek kon met 138,21% zich de terechte herfstkampioen noemen De tweede plaats werd ingenomen door Eelke Feenstra met 118,52% derde werd Age Brantsma met 107,94%. De verdere volgorde was: 4e. Bouwe Kinderman met 100,41%; 5e. Lammert Postma met 100,26%; 6e. Jentsje de Haan met 95,16%; 7e. Teun Rispens met 93,33%; 8e. Henk van der Linden met 85,02%; 9e. Louw de Winter met 84,36% en 10e. Klaas Elzinga met 78,21%.

Tijdens het kampioenschap werd de wedstrijdleider geholpen door alle spelers en belangstellenden die op bezoek kwamen om bij de wedstrijden te tellen, koffie e.d. te verzorgen. Mensen hartelijk bedankt voor twee mooie sportieve dagen.