Categorieën
algemeen

Open-dag biljartzaal ’t Krythûs

September 2023,
BUITENPOST – Nadat vorig jaar de officiële opening van haar eigen nieuwe biljartzaal heeft plaats gevonden, stelt de Biljartvereniging Buitenpost e.o. op zaterdag 30 september de deuren van de biljartzaal weer open om geïnteresseerden en belangstellenden te ontvangen.
De biljartzaal is gehuisvest op het sportpark “Swadde” aan de Jeltingalaan 82 in Buitenpost, net achter de kantine van korfbalvereniging Flamingo’s. De bloeiende vereniging heeft op dit moment 80 leden, die iedere week een morgen en een middag zich aan het spel wagen. Om het voor iedereen zo aantrekkelijk mogelijk te maken worden de leden overdag zoveel mogelijk ingedeeld in groepen die ongeveer hetzelfde aantal punten (caramboles) kunnen maken.
Op de dinsdagavonden is ook een competitie voor het vrije spel (libre) en op maandagavonden is gestart met een 3 bandencompetitie. De overige avonden en weekenden kan er ook altijd gespeeld worden, gewoon voor de gezelligheid of om het spel beter te leren beheersen.
Naast het actief bezig zijn, is het onderlinge contact een belangrijke factor en de kans op vereenzamen neemt af. Eenzaamheid komt op alle leeftijden voor, maar het percentage eenzame mensen neemt wel toe met de leeftijd. Doordat de biljartzaal nu 4 tafels heeft is er in alle niveaugroepen nog ruimte voor nieuwe leden. Er zijn altijd leden bereid om mensen die weinig of nooit eerder gespeeld hebben te helpen!
Mocht uw belangstelling gewekt zijn, kom dan gerust eens kijken en een balletje stoten. (Materialen om te spelen zijn aanwezig). De biljartzaal is deze open-dag geopend van 10-17 uur en een aantal leden en bestuursleden willen u graag verwelkomen. Parkeren voor mensen die minder ter been zijn kan bij het gebouw, anderen kunnen parkeren op de grote parkeerplaats van het sportpark.

Categorieën
algemeen

Voorjaars-clubwedstrijden BC Buitenpost tot het einde spannend

Door Henk Postma

BUITENPOST – Niet dat alles er van afhing, maar toch werd er afgelopen donderdag en vrijdag met volle overgave gebiljart op het groene laken. In het prachtige clubgebouw op sportpark ‘De Swadde’ streden tien deelnemers, die zich eerder via de voorronden hadden geplaatst voor de finale, om de traditionele vleesprijzen en de eer natuurlijk. De één wat meer dan de ander want het plezier staat voorop. “Of ik nu eerste of laatste wordt, het maakt mij echt niet zoveel uit”, stelde deelnemer Theunis Faber al na de eerste dag. “Als het morgen weer net zo gezellig wordt als vandaag kun je gerust zeggen: ‘het waren twee fantastische dagen.” Faber eindigde als laatste en dus kwam zijn positieve instelling goed van pas.

Vaak is het zo dat de winnaar komt uit één van de lagere groepen. Deze editie ging dit echter niet op. Zowel de najaars- als de voorjaarswinnaar kwamen uit respectievelijk de A- en de B- groep. Ale Meerstra won in oktober de najaars-clubwedstrijden en wist zich al zeker van de wedstrijd tegen de winnaar van deze editie om het algemeen kampioenschap. Ook deze keer deed Meerstra mee in de top maar dit was net niet genoeg om ook nu te winnen. De uitstekend begonnen Klaas Elzinga leek fluitend als winnaar uit de strijd te komen. Het lukte net niet. De op de loer liggende Eit Jongsma maakte in tegenstelling tot Elzinga geen fouten in zijn laatste partij en dus ging de titel naar Jongsma die een heel constant toernooi speelde. De tweede en de derde plek werden ingenomen door Klaas Elzinga en Bas de Haan. De strijd om het algemeen kampioenschap ging dus tussen Ale Meerstra en Eit Jongsma. In een ongemeen spannend duel, tot de laatste beurt, won Ale Meerstra nipt. Al met al kan worden teruggezien op een prachtig toernooi. Dit mede door de perfecte toernooileiding. Hendrik Postma en Jentsje de Haan kregen een welverdiend applaus van de aanwezigen.

De volledige uitslag:
1. Eit Jongsma 120,14%; 2. Klaas Elzinga 116,11%; 3. Bas de Haan 110,91%;
4. Henk Postma 102,12%; 5. Herman van Til 100,00%; 6. Ale Meerstra 98,55%;
7. René Keet 98,44%; 8. Pieter Terpstra 91,27%; 9. Libbe Kuitert 86,24%;
10. Theunis Faber 83,66%.

Categorieën
algemeen

Biljartvereniging Buitenpost Najaars club kampioenschap 2022.

 

Door Eelke Feenstra.
Op 4 en 5 november hebben we weer ons najaarsclubkampioenschap georganiseerd. Na de voorrondes, die onderling in elke groep (5 niveaus) eerder werden gespeeld waren er 10 deelnemers die in 2 dagen zouden beslissen wie er herfstkampioen zou worden. Na de eerste dag begon zich reeds af te tekenen welke spelers mogelijk op de bovenste plaatsen zouden eindigen. Eelke Feenstra was na de eerste drie rondes de beste, waarna Aalze Ozinga het heft in handen nam. De stand na de eerste dag was:
1. 1. Aalze Ozinga 134,3%, 2. Ale Meerstra 116,3% en 3. Eelke Feenstra 105,3%.
Dag 2
Op vrijdagmorgen was iedereen weer aanwezig om de strijd aan te gaan voor het kampioenschap. Tot de laatste ronde bleef het spannend. Deze partijen tussen Aalze Ozinga en Eelke Feenstra enerzijds en tussen Ale Meerstra, die vanaf de 1e ronde de 2e positie innam, en Gerke van der Land anderzijds waren bepalend voor de eindstand. Aalze Ozinga kon zijn eerste plaats niet behouden door een slecht resultaat tegen Eelke Feenstra en moest deze afstaan aan Ale Meerstra, die een prima partij speelde tegen de tevens goed spelende Gerke van der Land . Dit leverde de volgende eindstand op:
1. en najaarskampioen 2022 Ale Meerstra met 118,1%; 2. Aalze Ozinga 117,5%; 3. Eelke Feenstra 114,8%; 4. Gerke van der Land 102,2%; 5. Herman van Til 100,0%; 6. Lammert Oldenburger 94,2%; 7. Herre Risselada 91,1%; 8. Pieter Terpstra 85,8%; 9. Theunis Faber 81,9%; 10. Simon Zuidersma 80,8%.
De wedstrijden waren administratief voorbereid door Jentsje de Haan, die tevens het rekenwerk verrichtte en de wedstrijdleiding was in vertrouwde handen van Hendrik Postma. Zij deelden ook de prijzen uit bestaande uit vleespakketten. Belangstellenden die op bezoek kwamen bij de wedstrijden en de deelnemers kunnen terugzien op twee mooie sportieve en gezellige dagen, waarbij het sociale element ook een belangrijke rol speelt.

Categorieën
algemeen

Open biljarttoernooi Buitenpost groot succes.

Door de Corona-perikelen kon het Open Kampioenschap Libre Achtkarspelen 2 jaar niet gespeeld worden. Dit jaar kon het gelukkig weer doorgaan in t’Krythûs, de prachtige nieuwe locatie van Biljartclub Buitenpost.

Aan dit toernooi kunnen spelers meedoen met een moyenne van maximaal 3 caramboles per beurt.  Er werd gestreden in twee poules: een A-poule voor spelers met een gemiddelde van boven de 1,5 caramboles per beurt en een B-poule voor de lagere moyennes. Alle deelnemers speelden 3 partijen van 15 beurten.

In totaal waren er 42 deelnemers die zo hoog mogelijk moesten scoren ten opzichte van hun gemiddelde. Door deze manier van spelen heeft iedereen een reële kans op het kampioenschap naar zich toe te trekken en de spanning blijft daardoor groot totdat de laatste partij gespeelt is.

Keurig op tijd kon de uitslag bekend gemaakt worden en kon de wedstrijd commissie terugzien op een zeer geslaagd toernooi.

Kampioen van Achtkarspelen in de A-groep:

1e  Jan Boskma, Rinsumageest 132,10%

2e  Anne Dijkstra, Kollumersweach 122,99%

3 Bas de Haan, De Triemen 122,55%

Kampioen van Achtkarspelen in de B-groep:

1e   Henk de Boer, Doezum 138,1033%

2e    Klaas Kuiper, De Tille 122,22%

3e  Tjebbe Posthumus, Surhùzum 117,78%

de volledige uitslag :Kopie van Webside IFKA 2023

Categorieën
algemeen

Fotoboek verbouwing

Het afgelopen jaar zijn (een groot deel van) de vorderingen van de verbouwing van Jeltingalaan 82 op foto’s bijgehouden. Daarvan is een fotoboek gemaakt in 20-voud. Een deel ervan is afgelopen vrijdag aan een aantal mensen uitgedeeld. Maar er zijn er nog 10 te koop voor het luttele bedrag van € 25,-. Een Intekenlijst en een inkijkexemplaar liggen in de biljartzaal.  online fotoboek bekijken

Categorieën
algemeen

Van start in t’krythûs

Na de aankoop in 24 december 2020 en vele na  inspanningen van vele vrijwilligers , en nu de corona maatregelen het toelaten konden we dinsdag 18 januari van start in onze nieuwe locatie  t’Krythûs.
RTV NOF was dinsdagmiddag  aanwezig bij de C groep om film opnamen te maken van de start in de nieuwe locatie.

Categorieën
algemeen

Allerlaatste bericht over de Jeltingalaan

Ons nieuwe gebouw heeft door middel van een prijsvraag zijn naam gekregen:
’t Krythûs, met dank aan de organisator van de prijsvraag, René Keet, en aan de bedenker van de naam, Roel Timmermans, die daarmee deze taart won.

Afgelopen maandag (6 december) heeft de verhuizing van de biljarts plaatsgevonden. Op spectaculaire en professionele wijze werden de leiplaten door een vorkheftruck met ‘chauffeur’ van MINCO via het raam naar beneden getild.

En toen was Herbranda leeg!

En raakte ‘t Krythûs vol.

We gaan op dinsdag 18 januari weer van start met de competitie. Op dinsdag- en donderdagavond kan er “vrij” gebiljart worden

Veel meer foto’s vind je op  Foto’s van Hielke Boorsma

Categorieën
algemeen

Laatste update van en over de Jeltingalaan

Dit is het laatste bericht over de vorderingen aan de Jeltingalaan: de verhuizing heeft immers donderdag 25 november plaatsgevonden.
Er waren bij die verhuizing heel wat vrijwilligers aanwezig, die in een rap tempo de zaal hebben leeggehaald. Om 12.00 uur stond / lag alles aan de Jeltingalaan, behalve de lampen, het laminaat en de biljarts.

Aan de Jeltinga is er in de afgelopen maand weer heel wat werk verzet en waren er wat bijzondere verrassingen: we kregen zomaar € 750,- van de Fonteinkerk. De inbraak in ons gebouw vond de kaartclub van de kerk reden genoeg om hun goede-doelen-potje aan te spreken.
We ontvingen van verschillende kanten giften. Een aantal daarvan staat in de vorige update vermeld. Daarnaast ontvingen we giften van een broer van Jan Groeneweg, van een nieuw lid in groep A, Auke Smid, van Louw de Winter, van ene Y. Bloemhof en een zeer royale van ons lid van verdienste, Wim Meijer.

Inmiddels hebben we internet (en WIFI), heeft onze nieuwe zaal een geavanceerd audio-systeem, waarvan de 8 speakers door Albert en Meine in het plafond zijn verwerkt en heeft de stamtafel een plek gekregen met daarboven een paar chique industriële lampen.

Een zwager van Albert heeft alle deuren in één dag aangebracht.
Albert en Meine hebben de beschadigde voordeur gerepareerd.

En ze hebben bescherming aangebracht tegen al te enthousiaste parkeerders.
Roel Groenbroek heeft ons toekomstige fietsenhok opnieuw betegeld. In het fietsenhok is rekening gehouden met e-bikers: je kunt je accu daar opladen, met dank aan Albert.

Deze opsomming is uiteraard niet volledig. Voor degenen die dat nog niet gedaan hebben: kom eens een kijkje nemen; veel tijd heb je niet meer, want over een paar weken gaan we hier biljarten.

 

Categorieën
algemeen

De uitslagen Rabobank clubsupport zijn bekend….

De uitslagen zijn bekend
Mede dankzij jouw stem krijgen wij als Biljart club Buitenpost € 896,85 uit de actie van Rabobank clubsupport.
Een mooi bedrag wat we goed kunnen gebruiken voor onze nieuwe locatie .
Woensdag 24 november is de sluiting van de oude Locatie definitief.
En op 13 december hopen we te kunnen starten op de nieuwe locatie.

Categorieën
algemeen

RTV nof. op bezoek bij Biljartclub Buitenpost

Dinsdag 21 oktober was RTV nof  op bezoek bij ons als biljart club Buitenpost. Ze hebben een mooie reportage gemaakt van de nu nog gebruikte oude locatie en nieuwe locatie waar we begin volgend jaar van start gaan.