Categorieën
algemeen

Bas de Haan najaarskampioen van Biljartclub Buitenpost e.o.

Op 9 en 10 november.l. heeft Biljartclub Buitenpost e.o. haar najaarsclubkampioenschap georganiseerd.In de afgelopen weken is er binnen de vijf biljartgroepen die overdag spelen,  gestreden voor kwalificatie om deel te kunnen nemen aan dit kampioenschap.

Uit iedere groep konden zich  2 deelnemers kwalificeren waardoor er 10 deelnemers in 2 dagen zouden beslissen wie er Najaarsskampioen ging worden. Daarvoor moest iedere deelnemer tegen alle andere deelnemers spelen.
Bij dit toernooi wordt uitgegaan van het gemiddelde van ieder speler. Kampioen wordt de biljarter die die de procentueel hoogste stijging weet te behalen, hierdoor kan ieder speler het kampioenschap op zijn of haar naam schrijven.

Nadat iedereen dus 9 partijen had gespeeld konden de wedstrijdleiders Jentsje de Haan en Hendrik Postma de uitslag bekend maken.

Toernooikampioen met 123,56% werd Bas de Haan, op de  2e en 3e plaats eindigden resp. Jan Groeneweg en Libbe Kuitert met 114,91% en 109, 44%van hun normale gemiddelde

Overige klassering:

  1. Pieter Terpstra, 106, 35%
  2. Eelke IJlstra, 103,24%
  3. Jan Veenstra, 97,78%
  4. Theunis Faber, 94,77%
  5. Eelke Feenstra, 92,16%
  6. Gerke van der Land, 88,30%
  7. Willem van Kammen, 87,24%

Na het kampioenschap werd nog even gezellig nagepraat over dit zeer geslaagde kampioenschap en maakt iedereen zich op om zich minimaal te kwalificeren voor het voorjaarskampioenschapstoernooi.

Op de foto staan de deelnemer en de wedstrijdleiding van het toernooi.

(foto gemaakt door Jan Geertsma, Buitenpost)