Categorieën
algemeen

12 oktober

En weer is er van alles gebeurd. Voornamelijk goed nieuws, maar ook tegenslag: op 3 oktober is er ingebroken en is onze splinternieuwe voordeur enstig beschadigd. Er is wat gereedschap gestolen, een reciprozaag (van de club) een dure schroefboormachine (van Meine), een soundbar (van Jos) en raar maar waar: oude schildersschoenen en een verfshirt en 4 pakken koffie.

De schade

Maar er is veel meer goed nieuws: het plafond zit erin. Albert heeft de lichtbakken in het plafond verplaatst, zodat ze straks niet in de weg zitten voor de biljartlampen. Hij heeft ook de ventilatieroosters aangebracht. Zodat het ventilatiesysteem in werking kon worden gesteld. Onze complimenten; alweer!

Voor de lichtstrips zijn planken aangebracht, zodat er sfeerverlichting ontstond. De foto doet geen recht aan het effect dat die verlichting heeft.
De keuken is door Romke Hoekstra geplaatst, afgewerkt met tegels. Albert heeft het water aangesloten. De keuken en de hal zijn gesausd en de saus is voorzien van een parketlaklaag om vet en vuil gemakkelijker te kunnen verwijderen. Dat gaan we ook doen in de zaal.

Gisteren is de gemeente begonnen met (een deel van) de bestrating en heeft die vandaag afgemaakt.

Vandaag is de vloerbedekking aangebracht. En alweer doen de foto’s geen recht aan hoe het er uit ziet.

Jan Groeneweg heeft naar aanleiding van de inbraak een artikel geschreven voor de regionale pers. Al snel kwamen er reacties; een verkorte versie op Wâldnet en een telefoontje van RTVnoord.
Het artikel op Wâldnet zorgde ook weer voor reacties. Een daarvan met een oproep om geld voor ons in te zamelen. Daar heeft tot nog toe een persoon positief op gereageerd met een gift van € 20,-. Installatiebedrijf Van Seggeren gaat ons ‘sponsoren’ met € 500,- en Enitor geeft ons, zonder een tegenprestatie te vragen, € 1500,-.
Mogelijk heeft Jan Groeneweg nog een manier gevonden om een mooi bedrag bij de gemeente los te peuteren. En dat alles op één dag.