Categorieën
algemeen

Open biljarttoernooi Buitenpost groot succes.

Door de Corona-perikelen kon het Open Kampioenschap Libre Achtkarspelen 2 jaar niet gespeeld worden. Dit jaar kon het gelukkig weer doorgaan in t’Krythûs, de prachtige nieuwe locatie van Biljartclub Buitenpost.

Aan dit toernooi kunnen spelers meedoen met een moyenne van maximaal 3 caramboles per beurt.  Er werd gestreden in twee poules: een A-poule voor spelers met een gemiddelde van boven de 1,5 caramboles per beurt en een B-poule voor de lagere moyennes. Alle deelnemers speelden 3 partijen van 15 beurten.

In totaal waren er 42 deelnemers die zo hoog mogelijk moesten scoren ten opzichte van hun gemiddelde. Door deze manier van spelen heeft iedereen een reële kans op het kampioenschap naar zich toe te trekken en de spanning blijft daardoor groot totdat de laatste partij gespeelt is.

Keurig op tijd kon de uitslag bekend gemaakt worden en kon de wedstrijd commissie terugzien op een zeer geslaagd toernooi.

Kampioen van Achtkarspelen in de A-groep:

1e  Jan Boskma, Rinsumageest 132,10%

2e  Anne Dijkstra, Kollumersweach 122,99%

3 Bas de Haan, De Triemen 122,55%

Kampioen van Achtkarspelen in de B-groep:

1e   Henk de Boer, Doezum 138,1033%

2e    Klaas Kuiper, De Tille 122,22%

3e  Tjebbe Posthumus, Surhùzum 117,78%

de volledige uitslag :Kopie van Webside IFKA 2023

Categorieën
algemeen

Fotoboek verbouwing

Het afgelopen jaar zijn (een groot deel van) de vorderingen van de verbouwing van Jeltingalaan 82 op foto’s bijgehouden. Daarvan is een fotoboek gemaakt in 20-voud. Een deel ervan is afgelopen vrijdag aan een aantal mensen uitgedeeld. Maar er zijn er nog 10 te koop voor het luttele bedrag van € 25,-. Een Intekenlijst en een inkijkexemplaar liggen in de biljartzaal.  online fotoboek bekijken

Categorieën
algemeen

Van start in t’krythûs

Na de aankoop in 24 december 2020 en vele na  inspanningen van vele vrijwilligers , en nu de corona maatregelen het toelaten konden we dinsdag 18 januari van start in onze nieuwe locatie  t’Krythûs.
RTV NOF was dinsdagmiddag  aanwezig bij de C groep om film opnamen te maken van de start in de nieuwe locatie.

Categorieën
algemeen

Allerlaatste bericht over de Jeltingalaan

Ons nieuwe gebouw heeft door middel van een prijsvraag zijn naam gekregen:
’t Krythûs, met dank aan de organisator van de prijsvraag, René Keet, en aan de bedenker van de naam, Roel Timmermans, die daarmee deze taart won.

Afgelopen maandag (6 december) heeft de verhuizing van de biljarts plaatsgevonden. Op spectaculaire en professionele wijze werden de leiplaten door een vorkheftruck met ‘chauffeur’ van MINCO via het raam naar beneden getild.

En toen was Herbranda leeg!

En raakte ‘t Krythûs vol.

We gaan op dinsdag 18 januari weer van start met de competitie. Op dinsdag- en donderdagavond kan er “vrij” gebiljart worden

Veel meer foto’s vind je op  Foto’s van Hielke Boorsma

Categorieën
algemeen

Laatste update van en over de Jeltingalaan

Dit is het laatste bericht over de vorderingen aan de Jeltingalaan: de verhuizing heeft immers donderdag 25 november plaatsgevonden.
Er waren bij die verhuizing heel wat vrijwilligers aanwezig, die in een rap tempo de zaal hebben leeggehaald. Om 12.00 uur stond / lag alles aan de Jeltingalaan, behalve de lampen, het laminaat en de biljarts.

Aan de Jeltinga is er in de afgelopen maand weer heel wat werk verzet en waren er wat bijzondere verrassingen: we kregen zomaar € 750,- van de Fonteinkerk. De inbraak in ons gebouw vond de kaartclub van de kerk reden genoeg om hun goede-doelen-potje aan te spreken.
We ontvingen van verschillende kanten giften. Een aantal daarvan staat in de vorige update vermeld. Daarnaast ontvingen we giften van een broer van Jan Groeneweg, van een nieuw lid in groep A, Auke Smid, van Louw de Winter, van ene Y. Bloemhof en een zeer royale van ons lid van verdienste, Wim Meijer.

Inmiddels hebben we internet (en WIFI), heeft onze nieuwe zaal een geavanceerd audio-systeem, waarvan de 8 speakers door Albert en Meine in het plafond zijn verwerkt en heeft de stamtafel een plek gekregen met daarboven een paar chique industriële lampen.

Een zwager van Albert heeft alle deuren in één dag aangebracht.
Albert en Meine hebben de beschadigde voordeur gerepareerd.

En ze hebben bescherming aangebracht tegen al te enthousiaste parkeerders.
Roel Groenbroek heeft ons toekomstige fietsenhok opnieuw betegeld. In het fietsenhok is rekening gehouden met e-bikers: je kunt je accu daar opladen, met dank aan Albert.

Deze opsomming is uiteraard niet volledig. Voor degenen die dat nog niet gedaan hebben: kom eens een kijkje nemen; veel tijd heb je niet meer, want over een paar weken gaan we hier biljarten.

 

Categorieën
algemeen

De uitslagen Rabobank clubsupport zijn bekend….

De uitslagen zijn bekend
Mede dankzij jouw stem krijgen wij als Biljart club Buitenpost € 896,85 uit de actie van Rabobank clubsupport.
Een mooi bedrag wat we goed kunnen gebruiken voor onze nieuwe locatie .
Woensdag 24 november is de sluiting van de oude Locatie definitief.
En op 13 december hopen we te kunnen starten op de nieuwe locatie.

Categorieën
algemeen

RTV nof. op bezoek bij Biljartclub Buitenpost

Dinsdag 21 oktober was RTV nof  op bezoek bij ons als biljart club Buitenpost. Ze hebben een mooie reportage gemaakt van de nu nog gebruikte oude locatie en nieuwe locatie waar we begin volgend jaar van start gaan.

Categorieën
algemeen

12 oktober

En weer is er van alles gebeurd. Voornamelijk goed nieuws, maar ook tegenslag: op 3 oktober is er ingebroken en is onze splinternieuwe voordeur enstig beschadigd. Er is wat gereedschap gestolen, een reciprozaag (van de club) een dure schroefboormachine (van Meine), een soundbar (van Jos) en raar maar waar: oude schildersschoenen en een verfshirt en 4 pakken koffie.

De schade

Maar er is veel meer goed nieuws: het plafond zit erin. Albert heeft de lichtbakken in het plafond verplaatst, zodat ze straks niet in de weg zitten voor de biljartlampen. Hij heeft ook de ventilatieroosters aangebracht. Zodat het ventilatiesysteem in werking kon worden gesteld. Onze complimenten; alweer!

Voor de lichtstrips zijn planken aangebracht, zodat er sfeerverlichting ontstond. De foto doet geen recht aan het effect dat die verlichting heeft.
De keuken is door Romke Hoekstra geplaatst, afgewerkt met tegels. Albert heeft het water aangesloten. De keuken en de hal zijn gesausd en de saus is voorzien van een parketlaklaag om vet en vuil gemakkelijker te kunnen verwijderen. Dat gaan we ook doen in de zaal.

Gisteren is de gemeente begonnen met (een deel van) de bestrating en heeft die vandaag afgemaakt.

Vandaag is de vloerbedekking aangebracht. En alweer doen de foto’s geen recht aan hoe het er uit ziet.

Jan Groeneweg heeft naar aanleiding van de inbraak een artikel geschreven voor de regionale pers. Al snel kwamen er reacties; een verkorte versie op Wâldnet en een telefoontje van RTVnoord.
Het artikel op Wâldnet zorgde ook weer voor reacties. Een daarvan met een oproep om geld voor ons in te zamelen. Daar heeft tot nog toe een persoon positief op gereageerd met een gift van € 20,-. Installatiebedrijf Van Seggeren gaat ons ‘sponsoren’ met € 500,- en Enitor geeft ons, zonder een tegenprestatie te vragen, € 1500,-.
Mogelijk heeft Jan Groeneweg nog een manier gevonden om een mooi bedrag bij de gemeente los te peuteren. En dat alles op één dag.

Categorieën
algemeen

Nieuws van de Jeltingalaan

Er is weer heel wat gebeurd. Er is (sfeer)verlichting in de zaal. De toiletruimte, de hal, de keuken, het keukenblok hebben alle verlichting gekregen. De lantaarns buiten hebben werkende verlichting. Er is een buitenlamp aangebracht. En lang niet alles ging even gemakkelijk.

Het vierde biljart is uit Heerenveen gehaald en wordt nu gereviseerd door Geert Popma.

De gemeente is serieus aan de slag gegaan met graafmachines om ‘onze’ parkeerplaats aan te leggen.

Categorieën
algemeen

maandag 30 augustus start biljart competitie

Op maandag 30 augustus start de biljart competitie. Elke groep ( persoon ) moet voor zichzelf uitmaken of hij of zij al wil biljarten. Het is een persoonlijke afweging die ieder voor zich moet maken. Het  bestuur is  niet verantwoordelijk als er toch eventueel besmettingen zouden optreden. Volgens de richtlijnen van de KNBB mogen de onderlinge wedstrijden plaats vinden met in achtneming van de algemene richtlijnen.